Вики и Яна
Вики и Яна / netinfo
“Маргаритка" е един от проектите финалисти в четвъртото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Група в партньорство с фондация Reach for Change България ПРОМЯНАТА

Виктория Терзийска Яна Липованска създават проекта “Маргаритка” през 2016 година. Двете вярват, че в простите неща се крие гениалното решение за правилно общуване със съвременните деца и намират отговора в музиката. Тя е прекрасен приятел за децата, техен терапевт и емоционален отдушник, който им дава възможност да изразяват себе си. Благодарение на техните усилия  на бял свят се появява диск с 11 любими детски песни, изпълнени от популярни български музиканти като Любо Киров, Михаела Филева, Белослава, Графа, Орлин Павлов, Мая Бежанска и други.Преди година се появяват и 3D анимациите с Биби, Мими и Маргаритка, за чието създаване Вики и Яна са се консултирали с психолог. Със средствата от продажбата на дисковете се създават приказни детски площадки.

“Ние сме ПРОМЯНАТА, защото правим качествена музика за децата, защото караме семействата да бъдат по-близки и да са един с друг благодарение на музиката”, споделя Вики.

“Ние сме ПРОМЯНАТА, защото даваме на българските деца нещо, което всичко останали деца извън границата на България имат, а българските деца нямат”, допълва Яна.

До 5 февруари всеки може да се запознае с петимата социални предприемачи - финалисти в четвъртото издание на ПРОМЯНАТА и да избере за кого да гласува на www.nova.bg/promyanata

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за четвърта поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на почти 36 000 деца и младежи от цялата страна.