/ NOVA
Специалната прожекция за полицаи се организира на 5-и ноември
Само седмица остава до премиерата на най-новия филм на Стефан Командарев, „В кръг“, който тръгва по кината на 8-и ноември. Преди това обаче екипът прави редица специални прожекции в страната. Първи в България гледаха филма във Варна в рамките на фестивала „Златна роза“. Там „В кръг“ спечели три награди, сред които и тази на публиката. Тази седмица екипът се среща със зрителите в Пловдив, Стара Загора и Бургас, а другата седмица предстои гала премиерата в София, както и специална прожекция в „Дом на киното“.

По-специално внимание ще се обърне на полицаите, които ще имат възможността да гледат филма първи в София, на специална прожекция организирана на 5-и ноември.

„Синдикалната федерация на служителите на МВР много ни помогна и продължава да го прави. Те са с нас още от развитието на сценария, консултираха ни по време на снимки, а сега имаме и обща кампания, с която събираме истории с полиция. С тази специална прожекция искаме да им благодарим и разбира се да чуем мнението им за филма“, споделя Стефан Командарев.

„В кръг“ е вторият филм от планираната трилогия след реализацията на „Посоки“. Той разказва историите на три двойки патрулиращи полицаи в нощна София. В лентата ще видим Ирини Жамбонас, Павел Поппандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев–Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев–Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова, Ованес Торосян и др. Режисьор е Стефан Командарев, оператор Веселин Христов, сценаристи Симеон Венциславов и Стефан Командарев, продуценти Стефан Командарев и Катя Тричкова за „Арго Филм“.

„В кръг“ тръгва по кината в България на 8 ноември и се осъществява с медийната подкрепа на NOVA и подкрепата на ИА „Национален филмов център“, Столична община, фонд ЕВРОИМАЖ, Сръбски филмов център, Илиян Рангелов, КИА Моторс България и в партньорство със Синдикалната федерация на служителите на МВР.