Откриха изложба на Ставри Калинов в ЕК
Откриха изложба на Ставри Калинов в ЕК / netinfo

Изложба на българския художник Ставри Калинов бе открита в една от централните сгради на Европейската комисия. Събитието бе организирано по инициатива на ръководителя на отдела за България в Главна дирекция "Разширяване" на Европейската комисия.

Изложбата бе открита от директора на Главна дирекция "Разширяване" Майкъл Лий. Показани са предимно икони, но има и репродукции на някои известни творби на Ставри Калинов.

Културната проява е посветена на приемането на България в Европейския съюз. Ескпонатите й са разположени във фоайето на сградата "Шарльоман" (Карл Велики), една от двете централни сгради на Европейската комисия в Брюксел. Освен, че в нея работят няколко служби на Европейска комисия, в нея се организират конференции, семинари и заседания на различни работни групи, които имат съдействието на комисията.

По тази причина "Шарльоман" е посещавана от много по-широк кръг от хора в сравнение с посетителите на сградата "Берлемонт", където са кабинетите и службите на европейските комисари. /БТА/