Откраднаха касичка с помощи за болно момче
Откраднаха касичка с помощи за болно момче / снимка: Личен архив
Откраднаха касичка с помощи за болно момче
55857
Откраднаха касичка с помощи за болно момче
  • Откраднаха касичка с помощи за болно момче

Около 600 лева е имало в касичката със средства в помощ на 7-годишния Пепи от Перник, която беше задигната миналата седмица от хипермаркет в центъра на града. Близките на момчето, което има шест сериозни диагнози и не може да ходи, са огорчени от случилото се. Към момента са им нужни точно толкова средства за закупуването на апарат за електродиагностика в домашни условия, събират пари и за ортопедична количка. От полицията в града казаха, че има заподозрени и обещават до 2-3 дни да бъдат оповестени.

Срещата ни с Пепи и близките му, мама София и баба Катя, е на детската площадка до блока, в който живеят, в пернишкия квартал „Изток", където традиционно е сутрешната му разходка на специално колело, подарено му от болница в Германия, където е бил на лечение.

От полицията в града не уточняват колко са заподозрените, но обещават до три дни да станат ясни извършителите, увери говорителят Венцислав Алексов: „Към момента имаме заподозрени лица. Предстоят процесуално-следствени действия, които да покажат дали това са истинските извършители на престъплението. По разследването са извършени редица мероприятия, в това число оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели и очевидци, гледани са охранителните камери от обекта, разпитан е персоналът в хипермаркета и на база всички тези действия имаме заподозрени лица и предстои да ги изясним окончателно. Надявам се, че в най-скоро време до два-три дни това ще се случи.

От пернишката полиция казват, че до този момент в града не е имало подобна кражба.

БАНКА ДСК клон Перник

IBAN BG96STSA93000011257928

СОФИЯ РУМЕНОВА ДИМИТРОВА