Нощ на поетите в Софийски университет
Нощ на поетите в Софийски университет / netinfo

Незабравима вечер, посветена на поезията, подготвят студенти от Факултета по журналистика и масова комуникация в СУ. На 29 май, от 20 часа, в двора на Ректората на Софийски университет "Св. Климент Охридски" ще се проведе литературен маратон „Нощ на поетите".

Събитието е част от ежегодния фестивал „Дни на свободното слово" и ще продължи цяла нощ. Пред студенти и гости своите творби ще представят обещаващите автори Васил Георгиев, представил наскоро първия си сборник с разкази „Будистки плаж", 19-годишната Лиляна Чернин, автор на стихосбирката „От другата страна на небето", Георги Савчев, носител на множество литаратурни призове, Иванка Могилска, чиято първа стихосбирка „ДНК" печели наградата за поетичен дебют в конкурса „Южна пролет" през 2005 г. и други.

„Определящото при подбора на участниците в „Нощ на поетите" бе те всички да са млади, талантливи и да имат желание да творят изкуство в България", споделиха организаторите.

Литературните четения ще преминат на фона на прекрасна музика. За тази поетична атмосфера ще се погрижат млади музикални дарования, които ще радват публиката както с интерпретации на класически произведения, така и с авторски парчета.