/ NOVA
За пръв път в България ще бъде представена самооценка на риска на водачите на камиони и автобуси
Резултатите от проучването SDIndex за 2019 г. ще бъдат представени на специално събитие, което ще се проведе на 3 юли 2019 г. (сряда), от 11:00 часа в Зала Роял на София Хотел Балкан. През 2019 г. Индекс за безопасно шофиране се провежда изцяло онлайн и освен водачите на леки автомобили, обхваща и представителна за страната извадка водачи на камиони и автобуси.

Организатор на изследването е SDI Застрахователен брокер, а партньори на проекта са МВР, МТИТС, МОН, Държавна агенция “Безопасност на движението по пътищата” и Дружеството на психолозите в България. В екипа на изследването влизат изследователска и консултантска агенция Explica и агенция APRA Porter Novelli. Инициативата се осъществява с медийната подкрепа на Нова Броудкастинг Груп.

Самите изчисления на Индекс за безопасно шофиране са направени на базата на 35 хиляди попълнени разширени въпросника при водачите на леки и лекотоварни автомобили (за сравнение, през 2018 г. попълнените въпросници бяха 1000) и 1035 попълнени въпросника от водачи на камиони и автобуси.

На събитието ще бъдат представени официалните данни за 2019 г. в присъствието на представители на партньорите на проекта. Ще имате възможност да се запознаете с анализа на получените резултати и да отправите своите въпроси към организаторите и партньорите на SDIndex.