Мъж от село Оборище спечели 1 милион лева от Национална лотария на Бъдни вечер
Мъж от село Оборище спечели 1 милион лева от Национална лотария на Бъдни вечер / netinfo

Пенчо Пелтеков от панагюрското село Оборище спечели 1 000 000 лева от Национална лотария в навечерието на Коледа. Печелившият билет, който го направи най-новия милионер на България, е „Коледен календар".

Късметлията е получил билета за 50-годишния му юбилей на 24 декември, Бъдни вечер. С уникалния подарък го зарадва неговата дъщеря Галина.

„Много добре се чувствам. Не съм очаквал, че мога да спечеля толкова голяма печалба", каза Пенчо.

Щастливецът работи в минната промишленост. Той сподели, че не си е представял, че ще получи такъв подарък за рождения ден. Дъщеря му е купила късметлийския билет от пункт на Национална лотария в Lafka в Пловдив, на бул. „Никола Вапцаров".

„С печалбата ще погася кредита си и най-вероятно ще купя жилище на дъщеря ми", каза Пенчо. Той пожела много късмет и здраве на участниците в Национална лотария.

В билет „Коледен календар" има още четири печалби по 1 МИЛИОН лева. В началото на декември билетът донесе луксозен кемпер на Иван Петков от град Раковски, а къща на Огнян Бачев от град Дупница.

Билети на Национална лотария могат да бъдат закупени в търговската мрежа на Lafka, Български пощи, бензиностанции Лукойл, Петрол, Shell, ЕКО и SNG, търговски вериги EasyPay, Blizoo, Хенди, Internity, FastPay, SDI брокер, inmedio, RELAY, 1 minute, Alcohol & Tabakoff, Office 1 Superstore, Net 1, T-post, Фактор И.Н., Alkom, магазини Билла, супермаркети CBA, Триумф, HIT, СиБиЕс, Моят Магазин и Фантастико.