Многодетна майка търси помощ - една от дъщерите й е с остра левкемия
Многодетна майка търси помощ - една от дъщерите й е с остра левкемия / снимка: DarikNews

 

Дни преди да бъде обявена за „Всеотдайна домакиня" в кампанията на Дарик-Пловдив за 8 март „Издирва се Истинската жена...", майката на седем деца Ваня Рачева разбира, че 12-годишната й дъщеря Таня е болна от левкемия.

Страшната диагноза родителите Ваня и Румен разбират на 23 февруари, когато и настаняват Таня в Онкологичното отделение на УМБАЛ „Св. Георги". Лекарите са категорични - Таня е с остра лимфобластна левкемия. Лечението й изисква скъпоструващи медикаменти, които са дефицитни в болницата, макар че държавата трябва да ги осигури напълно безплатно. Медиците признават, че проблемът с липсващите лекарства е от месеци и засяга десетки болни деца.

Заради това родителите, които и без друго са в затруднено финансово положение, са принудени да потърсят помощ. Семейството е открило банкова сметка за дарения - BG 22 PRCB92304031258112 (сметката е разкрита в банка "ПроКредит Банк")

Първият дарител стана председателят на пловдивския клуб на „Сороптимист интернешънъл" Диляна Вичева. Тя обеща да дари 100 лева за лечението на детето. Случайно или не, Диляна пък е победителката в категорията „Желязната бизнес лейди" в кампанията „Издирва се Истинската жена...". Спонтанното си решение тя обяви в ефира на Дарик, когато двете фаворитки застанаха очи в очи в горещ дебат.

Други новини от Пловдив