Мария-Луиза: Нещата се подобряват всяка година в България
Мария-Луиза: Нещата се подобряват всяка година в България / снимкa: БГНЕС
Нещата в България се подобряват с всеки изминал ден и това се вижда отвън, но българите не могат да го усетят. Такова мнение изрази княгиня Мария-Луиза, която дойде в страната ни, за да открие паметна плоча на сестрата на цар Борис ІІІ – княгиня Евдокия в Професионалната гимназия по фризьорство и козметика в столицата. Княгина Евдокия е дарила терена, върху който е построено училището.

Сестрата на Симеон Сакскобургготски не пожела да отговори на въпроса дали НДСВ е трябвало да напусне правителството и управляващата коалиция, тя нарече „глупости” критиките на ЕС към България и бе категорична, че българите сме оправни хора и ще ги преодолеем.

„Отвън се вижда, че всичко става по-добре и хората работят, ето правят хубави прически. Ние, българите обичаме да се оплакваме малко и да хленчим”, каза Мария-Луиза.

На въпрос изглежда ли България след една година по-добре, Мария-Луиза отговори, че всяка година идва и всеки път има все нови неща, стои се, вижда се подобрение навсякъде: „Вие, като живеете тук, може би не го усещате, но аз го виждам всяка година, българите са оправни хора и ще се оправят".

На въпрос дали е трябвало НДСВ и Симеон Сакскобургготски да напуснат кабинета, княгиня Мария-Луиза допълни, че не говори за политика. „От както съм дошла през 1991г., питайте ме какво си готвя у дома, но не и за политика”, каза княгинята.

Княгинята разказа за леля си Евдокия и си спомни как по време на Втората световна война сестрата на Борис ІІІ я е научила да играе табла, тъй като играчките на царските деца изгорели в пожара на двореца във Врана.

„Много се радвам, че хората си припомниха за нея, защото тя правеше много неща и до края на живота си, не забрави, че е българка”, каза княгиня Мария Луиза.