Макдоналдс помага на децата в България
Макдоналдс помага на децата в България / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Благотворителната фондация за деца "Роналд Макдоналд" следва неотлъчно една мисия - да помага на деца в неравностойно положение и да се грижи за подобряването на здравословното им състояние.

В световен мащаб организацията развива три основни програми: Ronald McDonald House, Ronald McDonald Family Room и Ronald McDonald Care Mobile.

Благотворителната фондация и международните й клонове са дарили над 440 милиона долара за благотворителни каузи в глобален мащаб.

Основаването на фондация "Роналд Макдоналд България" (RMHC) съвпада с отбелязването на първия Световен ден на детето в Макдоналдс на 20 ноември 2002. От тази дата до днес са събрани над 265 000 лева от дарения и от продажба на Happy MealTM. Средствата са инвестирани в медицинско оборудване и консумативи, строеж на детски център, ремонтни дейности и благоустрояване на специализираните отделения за деца с онкохематологични заболявания в България.

Повече за дейностите на организацията разказаха Джанет Бъртън, която е старши директор и отговаря за развитието на организацията в световен мащаб, както и Роналд Хюър, който отговаря за международните комуникации. Джанет Бъртън и Роналд Хюър са специални гости в "Ники Кънчев Шоу", а интервюто с тях можете да чуете в аудио файла.

Макдоналдс помага на децата в България
netinfo