Красимир Боев
Красимир Боев / NOVA
Репортажите на журналиста на NOVA са в Топ 10 на отличените програми
Журналистът на NOVA Красимир Боев бе удостоен с престижна награда на международния фестивал „ПРОФЕСТ 2022“ в Ниш, Сърбия. Той получи отличие за репортажите „Царят на Еленския бут“ и „Чушкарчето“, излъчени в авторската му рубрика „Нищо лично“ в съботно-неделния сутрешен блок „Събуди се“.

В „Чушкарчето“ Красимир Боев разказва историята на Иван Петров - единственият мъж в България, който тъче чипровски килими, а в „Царят на Еленския бут“ журналистът среща зрителите с Мартин Трухчев – един от участниците в Hell’s Kitchen България и разкриват неговата тайна за приготвяне на уникалния местен специалитет.

Международният фестивал „ПРОФЕСТ 2022“ се организира всяка година и е фокусиран към страните от региона на река Дунав. Тазгодишното издание се проведе под наслов „Красотата на различието“ и бе посветено на културата, традициите и мултиетническата толерантност. Сред участвалите 140 материала от 14 държави бяха селектирани 24, а вдъхновяващите репортажи на Красимир Боев попаднаха в Топ 10 на отличените програми.