Кои са „Карандила Джуниър”?
Кои са „Карандила Джуниър”? / снимки: Sofia Photo Agency
Кои са „Карандила Джуниър”?
37445
Кои са „Карандила Джуниър”?
Кои са „Карандила Джуниър”?
  • Кои са „Карандила Джуниър”?
  • Кои са „Карандила Джуниър”?

Група „Карандила Джуниър" се състои от 16 момчета на възраст от 8 до 16 години. Те са родом от Сливен и по-специално от най-голямото гето в града - квартал „Надежда". Двадесетхилядното ромско гето е известно с високото ниво на престъпност, кражби и неграмотност. На пръв поглед момчетата от „Карандила" не се отличават с нищо от останалите деца, но те са необикновени. Не защото произхождат от това капсулирано общество, не защото са избрали пътя на музиката, а заради размера на мечтите си. Техните ръководители вярват, че чрез музиката децата ще успеят да разчупят стереотипа и предразсъдъците, наложени в обществото.

Музиката, която „Карандила Джуниър" правят, е изключително различна от това, което хората очакват да чуят от ромска формация. Техният художествен ръководител Ангел Тичалиев експериментира с автентичните ромски ритми, класическият джаз, латино, както и български народен фолклор. Идеята на мениджъра на групата Амброл Иглеников е децата да изберат професионалния път на музиката и след завършване на средното си образование да продължат да учат в Музикалната консерватория в София.

За реализацията на дебютния албум на групата „Гето Надежда" голяма роля изиграва финансовата подкрепа на VIVACOM Fund. Освен за осъществяването на проекта, фондът спомага и за запазването и предаването от поколение на поколение традицията на българските духови оркестри, които поголовно изчезват заради масовото навлизане на електронни инструменти в музикалната индустрия.

Официалното представяне на компилацията ще се състои на 27 януари 2011 г. от 21:00 часа в Sofia Live Club, НДК.

Кои са Карандила Джуниър
netinfo

Репортаж за групата може да чуете в прикачения звуков файл