/ NOVA
За първи път събитието се провежда в телевизионен ефир от 21 до 24 юни
 KINO NOVA е ексклузивен домакин на Седмицата на иберо-американското кино. Поради световната пандемия, събитието за първи път ще се проведе в телевизионен ефир от 21 до 24 юни. Това ще даде възможност на всички киномани да споделят филмовото преживяване в удобството на собствения си дом. Първокласна селекция от четири филма ще разкрие вълнуващия свят на иберо-американското кино. Избраните ленти тази година са от Испания, Бразилия, Аржентина и Португалия. Разнообразието от жанрове, високото ниво на продукциите и завладяващи сюжети могат да бъдат проследени от понеделник до четвъртък от 22:00 ч. по KINO NOVA

Старт на седмицата в понеделник (21 юни) ще даде испанската лента „Ева през август“ ("La virgen de agosto"). В нея 33-годишната Ева е решила да прекара месец август в Мадрид, където наема апартамент в центъра. Летните дни преминават, ръководени от нежността и жегата на опразнения град и Ева решава да се остави да бъде увлечена от сетивата, да спре да мисли в дълбочина и да търси ситуациите, които могат да се развият по естествен начин. Предстоят ѝ повече от любопитни срещи с редица интересни хора, след които тя никога няма да бъде същият човек.

Ева през август
NOVA

Във вторник от 22:00 ч. дебюта си по КINO NOVA ще направи биографичната драма „Скъпи Посланико“ ("Querido Embaixador"). Бразилската продукция, базирана на реални факти, разказва историята на посланика на Бразилия в Париж – Луис де Соуза Дантас. По време на Втората световна война той се противопоставя на заповедите на Жетулио Варгас и се налага да взима решения, които потенциално биха могли да изложат живота на бразилците в риск.

Скъпи Посланико
NOVA

Историята за творчеството на аржентинския композитор Астор Пиацола ще превземе екраните на 23 юни. „Да почувстваш Пиацола“ ("Sintiendo a Piazzolla") се обръща към меланхоличния музикален свят и личността на маестрото с голямо международно признание, свързвайки епизоди от неговия живот с част от творбите му. Документалният филм се базира на четири периода от жизнения път на Пиацола, разчитайки на спомена на хора от най-близкото му обкръжение.

Да почувстваш Пиацола
NOVA

Последният филм от селекцията е португалският „Мама знае най-добре“ ("A Mãe é que Sabe"). В четвъртък от 22:00 ч. семейството на Ана Луиза ще се срещне у дома за семеен празник, където всички разговори по време на обяда ще засягат починалата й майка Жозефа. В постоянни битки и несъгласия с майка си, властна и контролираща, но с огромно сърце, припомняйки си различни моменти от миналото, Ана в крайна сметка осъзнава, че е пълно копие на Жозефа. Една комедия за любовта, конфликтите между поколенията и типичните семейни неразбирателства.

Мама знае найдобре
NOVA

Не пропускайте Седмицата на иберо-американското кино всяка вечер в 22:00 ч. от 21 до 24 юни по KINO NOVA.