/ NOVA
Адреналин, много екшън и завладяващи емоции ще предложат филмите в първата седмица на емблематичната кампания „Великият понеделник“. Един срещу друг се изправят екшънът „Робин Худ: Началото“ и комедията „Спасители на плажа“, а киноманите ще могат да изберат коя от двете ленти да гледат следващия понеделник (12 юли) от 21:00 ч. по KINO NOVA.

Първият филм, който влиза в надпреварата, е приключенският екшън „Робин Худ: Началото“. Лентата с режисьор Ото Батхърст и продуцент Леонардо Ди Каприо предлага осъвременен прочит на историята за най-благородния крадец. Легендите за Робин Худ се носят от повече от 800 години, но каква е била истинската му история и как е успял да се превърне в такъв символ? В ролята на каления в боя кръстоносец Робин влиза Тарън Еджъртън, а в неговия командир-мавър – Малкият Джон се превъплъщава Джейми Фокс. Двамата смели мъже ще се вдигнат на бунт срещу шерифа на Нотингам (Бен Менделсон) и корумпираната английска корона, за да донесат справедливост за живеещите в крайна нищета жители на града.

Робин Худ
NOVA

Комедията „Спасители на плажа“ е второто предложение, за което зрителите могат да гласуват в първата седмица на „Великият понеделник“. Дуейн Джонсън се превръща в най-известния спасител Мич Бюканън във филмовата версия на култовата класика от 90-те години „Спасители на плажа“. Той ще опита да върне старата слава на безстрашните спасители, а компания в това горещо приключение ще му прави увереният Мат Броуди (Зак Ефрон). Съдбата ще изправи на пътя на Мич и прелестната Виктория Лийдс (Приянка Чопра), чиято поява носи взривоопасна комбинация от престъпления. Той, разбира се, няма да остане безучастен и заедно с останалите от своя екип ще се нагърби със сложната задача да предотврати опасните намерения на красивата индийка.

Спасители на плажа
NOVA

От днес феновете на седмото изкуство могат да изберат своя фаворит в сайта на „Великият понеделник“ – https://greatmonday.bg или чрез Facebook страницата на KINO NOVA. Лентата, събрала най-много гласове, ще бъде излъчена в понеделник (12 юли) от 21:00 ч. по KINO NOVA. По традиция всяка седмица гласуващите зрители в кампанията „Великият понеделник“ имат шанс да спечелят брандирани тениски, а в края на кампанията трима от всички гласували ще получат една от големите специални награди – професионална машина за пуканки, с която домът се превръща в истински киносалон.

Не пропускайте най-интересното от „Великият понеделник“ по KINO NOVA. Повече информация за кампанията следете и във Facebook страницата на филмовия канал.