На 12 октомври 2022 ще се проведе конференция „Инвестиции за социален ефект“ - международно събитие посветено на инвестициите в социалното предприемачество в България. Гостите ще могат да се включат на живо в хотел Hyatt Regency, София на площад Васил Левски и онлайн. Конференцията ще събере на едно място социални предприемачи, инвеститори, представители на публични и частни институции, за да споделят опита си в сферата на социалното предприемачество и как се правят устойчиви инвестиции с голям социален ефект в дългосрочен план.

Пригответе се за половин ден, изпълнен с вдъхновяващи дискусии и практични работилници, които отговорят на тези въпроси, както и с възможности за създаване на нови контакти и партньорства.

Част от участниците и лекторите в събитието са Надя Клисурска-Жекова - заместник-министър на Труда и социалната политика, Цветан Спасов - Ръководител на Управляващия орган на ОП „Развитие на човешките ресурси“, Министерство на труда и социалната политика, Николай Ценков - управител “Общински гаранционен фонд на Столична Община”, Камен Славов - фонд мениджър на “Фонд на Фондовете”, Давиде Либралесо - устойчиво финансиране

“Микрофинанца”, Светлан Станоев - съосновател, The Business Institute, Иван Димов - финансист и основател на фондация “Сингъл Степ”, Христо Бояджиев - социален предприемач и основател на сдружение “Тук-Там” и “Академия за Родители”, Красимира Хаджииванова - съосновател на дигиталната родителска платформа “Майко Мила!”.

Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация. Начало 14:00. За повече информация и регистрация: https://bit.ly/3E5J7hX

Конференцията се организира от Forbes България и Reach for Change България и се реализира в рамките на проекта „Долината на растежа“ - мултисекторнa инициатива, който цели да стимулира развитието на финансов пазар, насочен към социалните предприятия в България. Конференцията "Инвестиции за социален растеж" е част от проекта „Преодоляване на Долината на смъртта - създаване на нов финансов инструмент за социални предприемачи в ранен етап на развитие в България” се финансира от Програмата на Европейския съюз за заетост и социални иновации „EaSI”.