Художничка се включва в благотворителните каузи на фондация „Чудесата на децата“
101780
Художничка се включва в благотворителните каузи на фондация „Чудесата на децата“
  • Художничка се включва в благотворителните каузи на фондация „Чудесата на децата“
Млада художничка от плевенския град Тръстеник се включва в благотворителните каузи на фондация "Чудесата на децата" - организацията, която набира средства за възстановяването на Николай Маринов, пострадал тежко след падане от мост в Китай.
 
Картини на художничката Радослава Петрова се продават чрез фейсбук страницата на фондацията, а част от средствата от продажбите ще бъдат насочени към подкрепа на деца и на възрастни хора в риск.

 
Председателят на фондация "Чудесата на децата" Миглена Цанова среща 36-годишната художничка, когато близък приятел на Цанова умира внезапно, а Радослава Петрова е ангажирана да нарисува негов портрет за погребението. След това художничката търси подкрепа от фондацията за продажбата на нейни картини, а от тази седмица картините се предлагат с ангажимент част от средствата да бъдат насочени към каузи на "Чудесата на децата". Те са свързани с подкрепа на бедни семейства и деца в риск, разказа Миглена Цанова:
 
„Няколко рискови семейства имаме, имаме много самотни майки, български майки, които фондацията подпомага с лекарства, памперси, адаптирани млека, дрехи.“

 
Фондацията набира средства и за още няколко каузи - на национално ниво се събират дарения за лечението на учителя в Китай Николай Маринов, който пострада тежко преди 3 месеца, а в Плевен организацията се стреми да помогне на самотно живееща жена със 100 процента инвалидност, която от септември ще получава лична помощ, но само по 4 часа на ден. Картините на Радослава Петрова се предлагат на фейсбук страницата на фондация "Чудесата на децата", а някои от тях можете да видите на сайтовете darikradio.bg и dariknews.bg.