Графа, Акага и Орлин Павлов подкрепиха Емо
Графа, Акага и Орлин Павлов подкрепиха Емо / netinfo

„Акага”, Графа и Орлин Павлов се присъединиха групата „Върни Емо”. На 16 април столичният клуб Backstage бе препълнен с хората, дошли да подкрепят Емил Харизанов.

 

Музикантите предадоха положителната си енергия на всички присъстващи в клуба, изпълнявайки едни от най-страхотните си парчета. Малко след като се качиха на сцената, „Акага” поканиха и Орлин Павлов, а по-късно се присъедини и Графа.

 

„Няма да говорим за тъжни неща, въпреки че поводът го предполага. Тук сме да се забавляваме и да помогнем. Това зависи от вас и от нас”, с тези думи Красимир Куртев – бас китаристът на „Акага”, се обърна към всички присъстващи.

 

Емил Харизанов е на 23 години – талантлив художник и много силен човек, на когото съдбата поднася жестоко изпитание. Емо завършва Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров”, след което е приет да продължи образованието си в Академията за приложни изкуства във Виена.

 

През лятото на 2008 година, при скок от кей, не по-висок от метър, в плитчина на Варненското езеро, Емил чупи пети шиен прешлен. След нелепия инцидент остава парализиран от гърдите надолу. Шансовете за пълно оздравяване са големи, но не в България. Израелският неврохирург проф. д-р Трегер (директор на израелската клиника Льовенщайн), смята, че за възстановяването на Емо има над 90% шанс. Лечението е изключително скъпо и непосилно за възможностите на семейството на момчето.

 

От няколко месеца се провежда благотворителна кампания „Върни Емо”, която е насочена изцяло към събиране на средства за лечението на Емил.

 

Всеки желаещ да подкрепи Емо може да изпрати дарителски SMS с текст „DMS Emo” на номер 17 777. Номерът важи за абонати на всички мобилни оператори.