Странни кулинарни предложения със стряскащ вкус в стил “ядеш и ревеш” очакват екипа на „Кошмари в кухнята“ в последния епизод на сезона на 23 май, вторник, от 21.00 ч. по NOVA.
Шеф Манчев пристига в Пловдив, призован от млада двойка графични дизайнери, които сбъдват мечтата си да имат собствен ресторант. „Глухарчето“ е символ на сбъднатите мечти, затова артистичната двойка избира заведението да носи това име. Отключващият фактор двамата собственици – Ивелина и Димитър, да преминат от мечти към действия е именно предаването „Кошмари в кухнята“. Гледайки го, двамата намират нужното вдъхновение да стартират идеята си, въпреки че нямат никаква представа от ресторантьорство. За да сбъднат мечтата си, те разчитат на бащата на Ивелина - професионален готвач с над 40-годишен стаж, който за първи път ще работи в собствено заведение.
Предварителните финансови прогнози се разминават с реалността. Ситуацията е такава, че „Глухарчето“ може да издържи най-много още месец, преди да отлети в кулинарната история.
Кой може да дойде на помощ, ако не стимулът за създаването на ресторанта? За да помогне на Ивелина и Димитър, шеф Манчев трябва да разбере къде е проблемът в уютното и артистично заведение, в което готви професионален готвач.
За първи път в живота си шеф Манчев опитва салата от домати, бейби моцарела, нар и сумак. Диагнозата е категорична – основното и салатите са добри, но прекалено екзотични. Със супите и десерта има проблем. Торта „Павлова“, именувана на ефирната балерина, повече подхожда на емблематичната роля на умиращия лебед.
Готови ли са българите да експериментират с прекалено екзотични менюта и къде е балансът между модерното и различното и класическата кулинария? От отговора на шекспировия въпрос зависи бъдещото на „Глухарчето“.
Шеф Манчев и екипът на „Кошмари в кухнята“ са мотивирани да приземят „Глухарчето“, преди да отлети, защото подобен малък, артистичен и уютен ресторант подхожда на културен град като Пловдив.
Не пропускайте да видите и коя ВИП звезда е сестрата на собственика Димитър и каква ще е нейната оценка за промяната в „Глухарчето“ в последния за сезона епизод на 23 май, вторник, от 21.00 ч. по NOVA.
Следете Facebook страницата на предаването, както и канала на „Кошмари в кухнята” във Vbox7.com.
Шеф Манчев пристига в Пловдив, призован от млада двойка графични дизайнери, които сбъдват мечтата си да имат собствен ресторант. „Глухарчето“ е символ на сбъднатите мечти, затова артистичната двойка избира заведението да носи това име. Отключващият фактор двамата собственици – Ивелина и Димитър, да преминат от мечти към действия е именно предаването „Кошмари в кухнята“. Гледайки го, двамата намират нужното вдъхновение да стартират идеята си, въпреки че нямат никаква представа от ресторантьорство. За да сбъднат мечтата си, те разчитат на бащата на Ивелина - професионален готвач с над 40-годишен стаж, който за първи път ще работи в собствено заведение.
Предварителните финансови прогнози се разминават с реалността. Ситуацията е такава, че „Глухарчето“ може да издържи най-много още месец, преди да отлети в кулинарната история.
Кой може да дойде на помощ, ако не стимулът за създаването на ресторанта? За да помогне на Ивелина и Димитър, шеф Манчев трябва да разбере къде е проблемът в уютното и артистично заведение, в което готви професионален готвач.
За първи път в живота си шеф Манчев опитва салата от домати, бейби моцарела, нар и сумак. Диагнозата е категорична – основното и салатите са добри, но прекалено екзотични. Със супите и десерта има проблем. Торта „Павлова“, именувана на ефирната балерина, повече подхожда на емблематичната роля на умиращия лебед.
Готови ли са българите да експериментират с прекалено екзотични менюта и къде е балансът между модерното и различното и класическата кулинария? От отговора на шекспировия въпрос зависи бъдещото на „Глухарчето“.
Шеф Манчев и екипът на „Кошмари в кухнята“ са мотивирани да приземят „Глухарчето“, преди да отлети, защото подобен малък, артистичен и уютен ресторант подхожда на културен град като Пловдив.
Не пропускайте да видите и коя ВИП звезда е сестрата на собственика Димитър и каква ще е нейната оценка за промяната в „Глухарчето“ в последния за сезона епизод на 23 май, вторник, от 21.00 ч. по NOVA.
Следете Facebook страницата на предаването, както и канала на „Кошмари в кухнята” във Vbox7.com.