/ netinfo
DIEMA EXTRA излъчва директно от Кардиф зрелищния боксова среща на 28 октомври
Спортният канал DIEMA SPORT 2 ще излъчва ексклузивно на живо боксовата гала вечер и зрелищния двубой в тежка категория между Антъни Джошуа и Карлос Такам следващата събота, 28 октомври, в Кардиф. Сблъсъкът в тежка категория между шампиона Антъни Джошуа и третия в ранглистата на IBF Карлос Такам ще е предшестван от други две битки при свръхтежките – за сребърната титла на WBC между Дилиън Уайт и Роберт Хелениус и за титлата на Британската общност между Линрой Томас и Дейвид Алън. Предстоящата боксова гала вечер е сред най-дългоочакваните събития на професионалния ринг, като на стадион "Принсипалити" в столицата на Уелс се очаква да присъстват над 70 000 зрители.

На 28 октомври двамата боксьори Джошуа и Такам се изправят един срещу друг в битка за световните титли на Mеждунарoдната боксова федерация (IBF), Международната боксова организация (IBO) и Световната боксова асоциация (WBA). Новият противник на Джошуа бе обявен след отлагането на мача с Кубрат Пулев заради контузията на българския шампион.

Срещата е шанс за 20-а победа за англичанина Джошуа, който е непобеден до момента. Това е първи двубой за него след 29 април, когато нокаутира Владимир Кличко в 11-ия рунд на зрелищната им битка пред 90 000 зрители на стадион "Уембли". Мачът е 40-и в кариерата на Такам, който досега има 35 победи, 27 от които с нокаут, три загуби и едно равенство.

Професионалният бокс и съботните галавечери от Световните Боксови Суперсерии са безспорен акцент в богатото спортно съдържание в ефира на DIEMA EXTRA, част от Нова Броудкастинг Груп. На 28 октомври почитателите на бокса имат възможност да проследят всички срещи на стадион "Принсипалити", както и двубоя между Антъни Джошуа и Карлос Такам. Богатата студийна програма ще предложи интересни гости, дискусии, репортажи и новини в ефира на DIEMA SPORT 2, боксовата гала вече ще се излъчва и в онлайн платформата GONG PLAY.