Дарик радио представи новата програмна схема
Дарик радио представи новата програмна схема / Снимка: Sofia Photo Agency
Новостите в програмната схема на Дарик радио бяха представени по повод предстоящия 14-ти рожден ден на медията на 22 януари.

От 29 януари Дарик започва с изцяло нов сутрешен блок с много комуникация със слушателите, водещ ще бъде Михаил Дюзев. Този блок не само информира, но развлича и забавлява. Най-важното от деня е представено по интерактивен и модерен начин. Това е революционен сутрешен формат, който се прави за първи път в България.

От 10 до 12 часа всеки делничен ден ще се излъчва предаването "Кой говори" с водещи Веселина Петракиева и Пролет Велкова. То ще представлява гореща дискусия по разнообразни, цветни, шарени теми. От човешките истории, които се крият зад водещите новини за деня, до изкуството да оцелееш в модерната градска джунгла. Това предаване допълва темите от деня, но обхваща и други, които досега не са присъствали в програмата на Дарик.

Ток шоу с водещ Диана Найденова ще дискутира злободневни теми. Това е амалгама между телевизионно ток шоу и провокативен радио дебат. Предвид своята интерактивност, това шоу е тясно интегрирано със сайта на Дарик радио. Ще се излъчва всеки ден от 12.30 до 13.30 часа.

От 13.30 до 16 часа ще се излъчва предаването "България следобед". Това е интелигентно, умно, забавно следобедно предаване, което не само кани големите български и чужди звезди в студиото на Дарик, но и се води от такива - Драго Симеонов и Ники Кънчев.  

От 16 до 18 часа ще се излъчва новият блок на спортно шоу "Гонг". То ще включва 60 минути "Пред банята" и традиционният един час спортно шоу "Гонг" с водещ Томислав Русев.

Обзорно-политическото предаване "Денят" се запазва, но ще има изцяло ново вечерно издание на "Гонг". Стартира и новият спортен сайт gong.bg. През уикенда успешните предавания се запазват, а времето на предаването "Пропаганда" на Мартин Карбовски ще бъде удължено.

Изпълнителният директор на Дарик Радосвет Радев връчи на кмета на Бяла Кольо Келерджиев чек за 38 493 лева, събрани чрез мобилните оператори по инициативата на Дарик "Проект червено". Изпълнили сме обществен дълг, парите са на българите, включили се в кампанията, каза Радев.

Кметът Келерджиев благодари на всички институции за подкрепата и каза, че с парите от инициативата на Дарик средствата в извънбюджетната сметка са надвишили тези, дадени от държавата. Това е публично-частно партньорство в действие, каза Келерджиев, който благодари най-вече на медиата.

"Гласът на Дарик" за 2006 година е Богдана Лазарова от съдебно-криминалния ресор, която каза, че оценява доверието към нея да работи по разследваща журналистика.

В празничната програма на Дарик радио за 22 януари традиционно ще се включат политици, магистрати, спортисти, артисти и други обществени фигури.