/ NOVA
Дългоочакваното кино събитие започва в 03.00 ч. българско време на 26-и април
Броени дни остават до най-дългоочакваното кино събитие на годината – връчването на отличията Oscars®. Българските киноманите ще имат възможност да проследят на живо бляскавата церемония по раздаването на 93-ите награди на американската Академия за кинематографично изкуство Oscars® в 03.00 българско време в нощта на 25-и срещу 26-и април по филмовия канал KINO NOVA.

Очаква се церемонията тази година да бъде повече от вълнуваща. Пандемията от коронавирус е причината събитието да се преобрази в уникален формат. То ще бъде излъчен от гарата Union Station Los Angeles и the Dolby® Theatre at Hollywood & Highland Center® в Hollywood, както и от международни локации чрез сателит.
За телевизионната аудитория в България тазгодишната церемония ще бъде по-различна и по друга причина – историческата първа номинация на българска актриса за най-престижното кино признание. Мария Бакалова вече направи силно впечатление в Холивуд и ще се състезава в категорията „Най-добра актриса в поддържаща роля“ за превъплъщение й на Тутар във фирма „Борат 2“.

Специално студио „Треска за Оскари – Нощта на триумфа“ с Мариян Станков – Мон Дьо

Сред акцентите тази година са първите номинации в историята на наградите „Оскар“ на две жени в категорията за най-добър режисьор – Емералд Фенъл и Клои Чжао, която е и първата режисьорка от азиатски произход с подобна номинация. Първото място по брой номинации – цели 10, заема драмата за златните години на Холивуд "Манк" на Netflix, а надпреварата в “Големите пет“ категории също обещава оспорвана битка между едни от най-изявените имена във филмовата индустрия. Участие в церемонията ще вземат Харисън Форд, Хоакин Финикс, Анджела Басет, Холи Бери, Бонг Джуун-хо, Рийз Уидърспуун, Рене Зелуегър, Лора Дърн, Реджина Кинг и Зендая.

Номинациите за Оскар 2021: Мария Бакалова влиза в битката за златната статуетка


Кои ще бъдат големите победителите в най-бляскавата кино вечер за годината и ще се превърне ли 93-ата церемония по раздаване на наградите„Оскар“ в първата с признание за Мария Бакалова, предстои да стане ясно скоро само по KINO NOVA.

Най-интересното от номинациите за Оскар в цифри (СНИМКИ)