Калоян Гешев
Калоян Гешев / Личен архив
8-годишният Калоян Гешев от София спечели 1161 точки на Световното младежко първенство по ментална аритметика и се класира на второ място сред участниците от европейските държави във възрастовата група Juniors 1 (7-11 години). Победител е дете от Сърбия с резултат от 1409 точки.

Калоян Гешев
Личен архив

Ръководителят на отбора на Детската академия коментира, че „единици са преминавалите границата от 1000 точки при Juniors 1”. Само човек, който е бил част от това предизвикателство, знае какво умеят и имат в себе си тези деца”, допълни Георгиев.

Калоян Гешев
Личен архив

От Детската академия на науките изкуствата и спорта благодариха на Калоян „за положените усилия, за постоянството”. И още: „За часовете, които отдели от лятната си ваканция, за да решаваш задачи, за издръжливостта ти и способността ти да преодолееш умората и решимостта ти да докажеш, че България е сред най-силните държави в областта на менталната аритметика, че си по-добър от децата в Германия, Русия, Швейцария и редица други държави с водещи школи по ментална аритметика!”

Калоян Гешев
Личен архив