Боровец предлага карта от 18 лв. за над 4 часа спускане на желаещите скиори
Боровец предлага карта от 18 лв. за над 4 часа спускане на желаещите скиори / netinfo

Повечето проучвания за условията в ски курортите се фокусират върху целодневните карти, на практика обаче Боровец се е постарал да направи идеални условия за желаещите да карат ски през уикенда и дори през работните дни.

Полудневна карта в Боровец за всички писти в събота или неделя е 18 лв. (от 12:00 до 16:20 ч.), което е много под 28 лв. полудневна през седмицата в Боровец. През седмицата целодневната карта за четириседелковия лифт "Ястребец Експрес" е 25 лв., доста под 50 лв. в Банско и Пампорово и 55 лв. за всички съоръжения в Боровец.

На практика Боровец има три основни типа карти - за всички съоръжения през седмицата, за всички съоръжения събота-неделя, както и за "Ястребец Експрес" (пистите "Ястребец 1, 2 и 3") през седмицата.

През седмицата  "Ястребец Експрес" с конкурентната си цена от 25 лв. за дневна карта може да осигури идеални условия за практикуване на спорта. "Ястребец" са най-дългите и използвани писти.

Другите предимства на Боровец са разстояние само на 1 час между София и самите писти. Липсва проблема с кабинков лифт, който да ви качва до пистите, тъй като долната станция на "Ястребец Експрес" и пистите са до голям паркинг непосредствено над Боровец.

На практика Боровец с "Ястребец Експрес" и близостта до София е идеален за съботно или неделно каране с общо 2 часа път от София до Боровец и обратно.

След 15 март полудневната карта на Боровец през събота или неделя пада до 15 лв., а през седмицата целодневна карта за "Ястребец Експрес" ще е едва 20 лв.

 Последната информация от Боровец показва, че пистите "Попангелов" (бивша "Ястребец 2"), "Ястребец 3", "Мартинови бараки 2", "Maртинови бараки 3", "Сухар" (бивша "Маркуджик 0") и други (за пьлна и точна информация следете: www.vremezaski.com) са в отлично сьстояние, a за уикенда се очаквa да заработи и Детският парк "Борокидс".  Oсигуренa е и прекрасна вьзможност за нощно каране след 17:30 часа.