16% ръст в продажбата на билети отчита Софийската филхармония
16% ръст в продажбата на билети отчита Софийската филхармония / БГНЕС
16% ръст в продажбата на билети бележи Софийската филхармония
79841
16% ръст в продажбата на билети бележи Софийската филхармония
  • 16% ръст в продажбата на билети бележи Софийската филхармония

Шестнайсет процента ръст в продажбата на билети бележи Софийската филхармония от януари до сега. Това съобщи изпълняващият длъжността директор на институцията Виктор Стоянов. По думите му през следващия сезон филхармонията готви нови концерти и гост-изпълнители от световната сцена.

По думите на Виктор Стоянов една от основните цели на институцията е да бъдат привлечени най-малките слушатели на класическа музика да се върнат в Зала България:

16 процента ръст на продадените билети от януари до края на април. Нашата цел е до края на сезона да увеличим продажбите с над 20 процента. Трябва да се има предвид, че бяхме в заварено положение, репертоарният план беше наследен от миналото ръководство и меко казано не беше много атрактивен.

Над 3000 деца и студенти от музикални училища са посетили Зала България безплатно в рамките на кампанията „Имаш запазено място". Кампанията е изключително успешна,поради което ще продължи и следващия сезон".

Цигуларят Светлин Русев ще бъде новият артистичен директор на Софийската филхармония, посочи още Виктор Стоянов. Освен концерти, в програмата за следващия сезон са предвидени и срещи с публиката и майсторски класове. Акцент ще продължи да бъде и образователната програма с фокус към детската публика, категоричен е Стоянов. Сред музикантите, с които ще се срещне българската публика, са Филип Куинт, Симон Портър, Теди Папаврами, Магали Моние и актуални имена от европейските и американски сцени.

Главен диригент на Софийска филхармония и през сезон 2015/2016 ще бъде маестро Мартин Пантелеев.