Футболът е игра, която завладява сърцата на милиони фенове по целия свят. Той носи радост, трепети и незабравими мигове както за играчите, така и за феновете. Но зад успехите на великите футболисти често стоят едни вдъхновяващи и подкрепящи фигури – техните съпруги.

Въпреки че те не излизат на терена, тяхното присъствие и влияние са от съществено значение за успеха на партньорите им. Жените на футболните звезди са много повече от красиви лица на първите редове на трибуните или червените килими на гала събитията. Те са успешни в различни сфери на живота – от модели и актриси до бизнесдами и филантропи.

Всяка една от тях има своя уникална история и път, които са ги довели до мястото, където са днес. Често те се справят с тежестта на славата, като същевременно изграждат свои кариери и се грижат за семействата си. Именно това прави техните истории толкова вдъхновяващи и интересни.

В тази статия ще надникнем зад завесата на футболната слава и ще ви разкажем за някои от най-забележителните жени, които стоят до известните футболисти. Вижте 6 от най-красивите футболни съпруги:

enlightenedАнтонела Рокуцо - съпруга на Лионел Меси 

Антонела Рокуцо
Gulliver/Getty Images

Антонела Рокуцо, родена на 26 февруари 1988 г. в Росарио, Аржентина, е не само съпруга на футболната легенда Лионел Меси, но и успешна бизнесдама и модел. Запознава се с Меси още в детството и връзката им се развива в истинска любовна история през 2007 г., когато Меси се завръща в Росарио, за да я утеши след загубата на близък. Двамата започват връзка, която води до раждането на трите им прекрасни деца - Тиаго, Матео и Чиро, и до сватба през 2017 г., която е наречена "сватбата на века".

Антонела прекъсва обучението си по дентална медицина, за да бъде по-близо до Меси, и се превръща в успешен модел, работейки с различни модни и фитнес марки, включително Adidas и Stella McCartney. Съвместно с приятелката си София Балби, тя отваря бутик в Барселона. Известна със своята красота и преданост, Антонела често подкрепя съпруга си на трибуните, включително по време на финала на Световната купа през 2022 г., когато Аржентина печели трофея. Тя остава земна и отделя време за благотворителна дейност, вдъхновявайки милиони със своята история.

enlightenedДжорджина Родригес - приятелка на Кристиано Роналдо 

Джорджина Родригес и Кристиано Роналдо
Gulliver/Getty Images

Джорджина Родригес, родена в Буенос Айрес и израснала в Хака, Испания, e не само партньор на футболната суперзвезда Кристиано Роналдо, но и пример за преданост. Започваща пътя си като домашна помощница в Англия, тя изгражда своя път към успеха, работейки като продавач-консултант в магазин на Gucci в Мадрид, където среща Роналдо. Тя разказва за трудностите в началото на своята кариера, които включват непостоянство и тежки моменти след смъртта на майка си. Въпреки тези предизвикателства, Джорджина не се предава и продължава да преследва своите мечти, като става успешен модел, инфлуенсър и предприемач. 

Днес тя живее в луксозна къща в Англия и пътува по света с частен самолет, като в същото време се грижи за своите деца и подкрепя Роналдо в неговата футболна кариера. Джорджина е вдъхновение за милиони жени по света, доказвайки, че с усърдие и самодисциплина всичко е възможно. 

enlightenedВиктория Бекъм – съпруга на Дейвид Бекъм

Дейвид Бекъм
GettyImages

Виктория Бекъм, позната като Пош Спайс от култовата момичешка група "Спайс Гърлс", е не само символ на стил и елегантност, но е и вдъхновение за милиони жени по света. Родена през 1974 г. в Хертфордшир, тя израства в заможно семейство и рано разкрива своята страст към танците и музиката. Въпреки детския си тласък към изкуството, Виктория изпитва предизвикателства със своето тегло и здраве, но с упоритост успява да преодолее тези пречки и да се превърне в символ за женска красота.

След като се присъединява към "Спайс Гърлс" в началото на 90-те години, Виктория изживява световна слава като поп звезда. Със съпруга си, футболната легенда Дейвид Бекъм, тя създава едно от най-известните и възхитителни семейства в звездния свят. Виктория се издига като модна икона и успешен дизайнер, като представя своята собствена модна линия и става призната в индустрията. Тя се грижи за своя бизнес и семейството си по изключителен начин, като същевременно запазва стила и елегантността си.

enlightenedПилар Рубио – съпруга на Серхио Рамос 

Серхио Рамос и Пилар Рубио
Gulliver/Getty Images

Пилар Рубио, съпруга на футболната звезда Серхио Рамос, е известна с таланта си. Родена в Торехон де Ардос през 1978 г., Рубио започва кариерата си в телевизията през 2006 г. и бързо се превръща в популярна водеща и репортер. През годините тя печели две телевизионни награди за своята работа. 

В допълнение към медийната си кариера, тя е активен привърженик на здравословния начин на живот и е посланик на приложението за фитнес Buddyfit. Също така, Рубио има постоянно присъствие в телевизионното предаване El Hormiguero. 

enlightenedЕдурне Гарсия – съпруга на Давид де Хеа  

Едурне Гарсия и Давид де Хеа
Gulliver/Getty Images


Едурне Гарсия Алмагро е испанска певица и актриса, популярна с хитове като "Despierta" и "Soy Tu Droga". Родена на 22 декември 1985 г. в Мадрид, тя започва музикалната си кариера след участието си в испанското шоу за таланти "Operación Triunfo" през 2001 г. След успеха си в шоуто, тя издава няколко успешни албума и работи с известни артисти като Дейвид Бисбал и Рики Мартин. 

Освен като музикант, Гарсия се изявява и като актриса, като участва в различни телевизионни сериали и филми. През 2023 г. тя се омъжва за футболиста Давид де Хеа, с когото има една дъщеря. Тя е и активен защитник на животните.

enlightenedИзабел Гулар – половинката на Кевин Трап 

кевин трап
GettyImages

Изабел Гулар, бразилският супермодел, познат като ангел на Victoria's Secret, е не само красива и талантлива, но също така и филантроп. Родена на 23 октомври 1984 г. в Сао Карлос, Бразилия, тя бързо пробива в света на модата. Нейният дебют на Седмицата на модата в Сао Пауло през 2001 г. бележи началото на нейната блестяща кариера. След това тя продължава да бъде едно от най-популярните лица в индустрията, работейки със световноизвестни марки и излизайки на множество модни представяния.

Гулар и германският футболен вратар Кевин Трап често споделят снимки и видеоклипове от моментите им заедно, които изглеждат изпълнени с радост и любов. 
Edna.bg