/ / iStock/Getty Images
В обновената сграда ще учат възпитаниците на най-голямото училище в Казанлък СУ“Екзарх Антим I“. „Всяко дете ще бъде забелязано и ще получи най-доброто, което заслужава! С вяра, надежда и любов да гледаме напред“, призова кметът на Казанлък Галина Стоянова и пожела много здраве и много сили на всички за успешна учебна 2018/2019 година.
 
Строително-ремонтните дейности на училищната сграда са извършени по проект „Внедряване на мерки за енергийна ефективност: топлоизолация на фасадата на сградата, частична топлоизолация на покрива, подмяна на цялата отоплителна инсталация, поставяне на нови радиатори. 
 
Първият учебен ден започна за повече от 14 500 старозагорски ученици (СНИМКИ)

Проектът е на обща стойност 969 509, 35 лева, с финансиране от Националния доверителен екофонд и общо 170 000 лева съфинансиране от Община Казанлък и училището.
 
Училищата в селата Овощник - ОУ "Д-р Петър Берон", Хаджидимитрово - ОУ "Свети Паисий Хилендарски", Ръжена - ОУ "Свети Свети Кирил и Методий", и град Крън -ОУ "Свети Климент Охридски", са също ремонтирани и обновени.
 
Над 7 800 ученици, от които 650 първокласници тръгват на училище днес в община Казанлък. Всички те получиха специални подаръци от Община Казанлък: знамето и гербът на Община Казанлък, интерактивен календар за Новата учебна година за всеки клас. Училищата на територията на града, в които има паралелки с първокласници получават селфи рамка за снимка на незабравимите мигове на класа.