/ / iStock/Getty Images
650 са казанлъшките първолаци
Над 7 800 ученици, от които 650 първокласници тръгват на училище в Казанлъшко в началото на новата учебна година.
 
За първи път общината е подготвила подаръци подаръци не само за първокласниците, а за всички ученици. Те ще получат знамето и герба на Община Казанлък, интерактивен календар за Новата учебна година за всеки клас с информация за недостатъчно познати дати със световно и местно значение, плюс свободно място, където всеки клас ще може да отбелязва свои празнични дати, важни за живота на класа. За да поставят основите на нова училищна традиция от Община Казанлък подаряват селфи рамка за снимка на училищата, в които има паралелки с първокласници.
 
Във всички училища и детски градини на община Казанлък учебният процес е обезпечен с квалифицирани преподаватели, осигурени са необходимите учебници и учебни помагала.
 
В пет училища учениците ще бъдат посрещнати в напълно обновени сгради. По проект „Обновяване на образователната инфраструктура в община Казанлък“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 бяха извършени ремонтните дейности в: ОУ "Свети Паисий Хилендарски", село Хаджидимитрово, ОУ "Д-р Петър Берон", село Овощник, ОУ "Свети Климент Охридски", град Крън, ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“, село Ръжена и в ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“, град Шипка. Общата стойност на проекта е в размер на 9 млн. 504 хил. 532 лв. В ремонтирана сграда ще започнат учебната 2018/2019г. и възпитаниците на най-голямото казанлъшко средно учебно заведение СУ "Екзарх Антим I".
 
В общинските училища са утвърдени 42 маломерни и 13 слети паралелки, с което се цели запазване на учебните заведения и по населените места.
 
Реконструирани са и три детски градини в казанлъшкия квартал “Изток“. В резултат на строително-монтажните работи са въведени мерки за енергийна ефективност, ремонтирани и изградени са водопровод и канализационни инсталации, извършени са газификация и свързване с градската газоразпределителна мрежа, монтирано е ново оборудване и са осигурени мерки за достъпна среда.