Помощ получиха 46 деца от Кюстендил
В Кюстендил, 50 деца от семейства в тежко материално положение получиха помощ във вид на ученически пособия и дрехи, съобщава NOVA.

Техен дарител е 13-годишно момче, което събрало парите по време на своето кръщене. Юлиян Александров се отказал от подаръци в името на благотворителността.

Анонимен дарител даде 4000 евро на нуждаещ се мъж от Русе (ВИДЕО)

Неговите ученически години вървят като на всяко друго любознателно дете - отлични оценки, примерно поведение, блестящи перспективи и много приятели. На 13 години момчето и родителите му правят голямата стъпка, която ще промени живота му.

Прекрасните години във френския лицей „Виктор Юго” остават в миналото и Юли решава да се премести в Англия, където е приет да учи в пансион. Покрай цялата еуфория около заминаването му, семейството на Юли решава да организира и неговото кръщене.

92-годишен мигрант плати ремонта на улица в Монтана (ВИДЕО)

„Реших вместо да искам подаръци, да помоля хората, които поканих, да дарят пари", разказва Юли. Благородната идея на момчето вдъхновява роднините му и на иначе скромния семеен празник се събират 4 000 лева.

Юли решава да помогне на деца от Кюстендил, където често прекарва лятото при баба си. Родителите му се свързват с общината, а оттам дават списък на най-нуждаещите се деца.

Бизнесмен дари кърджалийската болница с помощни средства за 20 хил. лева

За 46 ученици се купуват обувки, тетрадки, раници и всякакви ученически пособия. 
nova.bg