По време на благотворителен базар, той е оставил плик с пари и трогателно писмо
Анонимен мъж дари 4 хиляди евро за лечението на млад русенец, съобщава NOVA. По време на благотворителен базар, той е оставил плик с пари и трогателно писмо до Добромир.

Дарение за русенската болница

24-годишният мъж от близо 4 години се бори с левкемия. Шанс за живот му дават в турска клиника, а близки и приятели на момчето организират серия от инициативи, за да съберат нужните за лечението 200 хиляди евро.

Зонта Русе с благотворителен бал за децата на Русе

24-годишният Добромир Добрев се бори с тежката диагноза от 2015 г.
Болестта ту утихвала, ту се връщала. След няколко курса химиотерапия и успешна трансплантация на стволови клетки, семейството на Добромир си отдъхнало с облекчение.

Анонимен дарител купи апаратура за родилно отделение в Петрич (СНИМКИ)

„Всичко беше добре, ходихме на прегледи всеки месец, изследвания, всичко беше наред”, разказа майката на Добромир Десислава Великова. Но преди по-малко от година болестта пак се върнала. След като станало ясно, че в България лекарите са безпомощни, семейството на Добромир потърсило алтернатива.

„Ходихме в Турция на преглед и там ни предложиха съвсем други лекарства, дават ни шансове за успех, но лечението е много скъпо”, сподели майката. След като разбрали, че животът на Добри зависи от 200 хиляди евро, приятелите и семейството му започват кампания. И още след първия благотворителен базар били изумени от щедрия жест на неизвестния мъж, който освен парите, оставил и лично послание към Добромир.

Дарител помага за лечението на Елизабет във Франция

Той не иска да споделя съдържанието на това писмо, но е убеден, че щедрият дарител е преминал през същото като него. „Само хора, преживяли същото, могат да ме разберат”, сподели Добромир Добрев.

Досега в сметката на Добри са събрани едва 40 хиляди лева.
nova.bg