Мъжете имат по-нестандартни сексуални интереси от жените
Мъжете имат по-нестандартни сексуални интереси от жените / Форум Филм България

Редица сексуални фетиши, смятани за ненормални, всъщност са често срещани сред хората, сочи ново изследване, цитирано от „Индипендънт".

Проучването е проведено в Канада и е взело за основа петото издание на „Диагностичния и статистически наръчник за умствени отклонения", в който сексуалните интереси попадат в две категории - нормални и анормални.

Най-разпространените митове за мъжкия сексуален темперамент

Изследователите са анкетирали 1040 граждани на Квебек. На тях са зададени въпроси относно сексуалните им предпочитания, смятани за анормални в психиатричния наръчник.

От осем типа фетиши, смятани за нередни, четири се оказали нито рядко срещани, нито необичайни сред мъжете и жените в Квебек.

10-те най-популярни еротични фантазии на жената

Десетте най-популярни секс фантазии на мъжете

„Почти половината (45,6%) от анкетираните са заинтересувани от поне един тип сексуално поведение, което се смята за аномално, а 1/3 (33%) вече имат подобни изживявания", заяви един от авторите на изследването професор Крисчън Джойъл.

„Фактите предполагат, че трябва да узнаем кои са нормалните сексуални практики, преди да наречем някои от тях анормални", допълва проф. Джойъл.

Каква е връзката между игрите с жестокости и секса?

От анкетираните, 35% се интересуват от воайорство, 26% - от фетишизъм, още 26% - фротеризъм, и 19% - мазохизъм.

Установена е и връзка между интереса и практикуването на мазохизъм и по-голямата сексуална задоволеност.

Секс ролите, които подлудяват мъжете

„Най-общо казано, мъжете са по-заинтересувани от такова поведение от жените. Това обаче не означава, че жените изобщо нямат такива интереси", допълва Джойъл.

„Има причини да вярваме, че резултатите от изследването в Квебек ще са много сходни с тези в Северна Америка и Европа".

Източник: БГНЕС