Патриотите искат касиране на изборите в Пловдив
Патриотите искат касиране на изборите в Пловдив / снимки: БГНЕС
Патриотите искат касиране на изборите в Пловдив
82689
Патриотите искат касиране на изборите в Пловдив
  • Патриотите искат касиране на изборите в Пловдив

 

Патриотичният фронт иска касиране на изборите в Пловдив. Битката в града под тепетата завърши с победа на кандидатът на ГЕРБ и досегашен кмет Иван Тотев. Опонентът му Славчо Атанасов обаче загуби с минималната разлика от 1400 гласа.

От Националния фронт за спасение на България обвиниха колегите си от ГЕРБ в изборни пазарлъци и нарушаване на изборното законодателство. Председателят на партията Валери Симеонов допълни, че от Реформаторския блок за купували гласове в ромския квартал на Бургас „като луди”.

Купуване на гласове, търговия с влияние, битови пазарлъци, ромски контролиран вот - това са само част от обвиненията на съпредседателя на Патриотичния фронт към ГЕРБ и Рефоматорския блок.

И въпреки всички обвинения и политически разочарования, управляващите няма да бъдат лишени от подкрепа.

„По тази логика трябва да прекъснем всякакво участие във взимането на решения и да отидем към бойкотиране на това управление и към нови избори. Не мисля, че това би било добре за България. Да не забравяме, че за нас водещ е националния интерес, а не партийният. С това се различаваме от всички останали партии“, посочи Симеонов.

От партията на Валери Симеонов са недоволни и от резултатите в Пловдив. Битката в града под тепетата завърши с победа на кандидатът на ГЕРБ и досегашен кмет Иван Тотев.

Опонентът му Славчо Атанасов обаче загуби с минималната разлика от 1400 гласа и заяви, че поискат касиране на изборите в Пловдив.

Патриотите искат касиране на изборите в Пловдив
netinfo

„Аз смятам, че ние трябва да се борим за отстояване на демократичните устои в България. Цялата мощ на ГЕРБ не стигна да ни победят, а се наложи в седмицата на балотажа да се правят срамни партийни сделки и в това отношение ГЕРБ да бъде подкрепени от РД, от местна партия на Дани Каназирева, от Здравко Димитров, от земеделците на Атанас Търев и от една местна партия на Георги Титюков. И въпреки тази мащабна подкрепа и това  голямо ветрило, което се получи, те спечелиха, за мен съмнително дали са спечелили, но така се води, с 1400 гласа“, коментира Атанасов.

Очаква се юристите на партията да подготвят жалбата до края на седмицата. Междувременно Валери Симеонов отчете тези избори като неуспешни за НФСБ.