Коалиция "Изправи се! Мутри вън" ще решат дали да подкрепят правителство на "Има такъв народ" след като се проведе дебат в Народното събрание. Това обяви Мая Манолова на извънреден брифинг.

"Никога коалицията ни не е бягала, не сме саботьори, не сме били бежанци. Но, чакаме да има дебати. Има въпроси, на които трябва да получим отговори. Мястото на дебата около следващото правителство не трябва да бъде в телевизионни студия, а в Народното събрание. В зависимост от отговорите, които ще получим ще преценим нашата позиция. Не сме телевизионна република, в която някой говори от телевизията и друг му отговаря по телевизията", заяви още Манолова.

Борисов: Бойко Рашков или Слави Трифонов, кое зло да избера?

Тя призова Румен Радев да свика незабавно новия парламент след окончателното обявяване на изборните резултати от ЦИК.

"Час по-скоро трябва да започнем работа, защото пенсионерите чакат от септември преизчисляване на пенсиите. Съдебната реформа, здравната реформа, комисията по ревизията - хората чакат и това са неща, които трябва да бъдат продължени", категорична бе тя.

От "Изправи се! Мутри вън" отново настояха служебното правителство да продължи да функционира като редовно. И заявиха, че ще подкрепят подобно предложение без значение от коя партия би дошло.

При 100% обработени протоколи: „Има такъв народ“ печели изборите

"Големите партии тикат страната към правителствена криза, затова ние предложихме служебният кабинет да стане редовен.
Министрите се ползват с голямо доверие сред хората и проведоха честни избори, които никой не оспорва. Това предложение подейства като топлинен удар на бившия премиер и той вдигна градусите. Не е ясно защо Борисов толкова се страхува от служебното правителство", заяви още Манолова.