Звездите от Игра на тронове ще получават по 500 000 долара на епизод
Звездите от Игра на тронове ще получават по 500 000 долара на епизод / Guliver/Getty Images

Актьорите от "Игра на тронове" (Game of Thrones) ще получават по-високи хонорари за седмия и осмия сезон на сериала, съобщи в. "Индипендънт".

Изпълнителите на главните роли Питър Динклидж (Тирион Ланистър), Кит Харингтън (Джон Сноу), Лина Хеди ( Церсей Ланистър), Емилия Кларк (Денерис Таргариен) и Николай Костър-Уаудау (Джайм Ланистър) ще получават повече от 500 000 долара на епизод, или 5 милиона на сезон.

HBO съди PornHub заради порноверсии на Game of Thrones (ВИДЕО)

По-големите хонорари обаче не гарантират на актьорите, че героите им ще оцелеят. Те са предназначени да задържат водещите изпълнители в сериала. Предишното повишаване на хонорарите на актьорите беше през 2014 г., когато те получиха по 300 000 долара на епизод.

Разкриха тайната на валирианската стомана от Game of Thrones

Брутална сцена от Game of Thrones взриви интернет

Излъчването на шестия сезон на сериала "Игра на тронове" приключва тази седмица. Предстои седми и евентуално осми сезон.

Въпреки голямата популярност и многото награди, актьорите от "Игра на тронове" не са най-високо платените в телевизията. Говори се, че изпълняващите главните роли в "Теория за големия взрив" получават по 1 милион долара на епизод, припомня БТА.

Звездите от "Теория за Големия взрив" се споразумяха за млн. на епизод