/ Guliver/Getty Images
Актьорът Питър Динклидж, известен с екранното си превъплъщение като Тирион Ланистър в сериала "Игра на тронове" (Game of Thrones), призова британските фенове да не си купуват безотговорно хъскита, а след това да ги изоставят в приюти, съобщава Франс прес.

И звездите от "Игра на тронове" се борят с неверни слухове и клюки

Много почитатели на култовата телевизионна поредица се поддадоха на модния тренд да се сдобиват с тази северна порода със сини очи, поради приликата ѝ с вълчищата в сериала. "Скъпи фенове, мнозина от вас си купуват тези домашни любимци заради огромната им прилика с вълчищата , заявява Динклидж. Но от приютите се оплакват, че голям брой от тези животни биват изоставени", посочва звездата.

Математици определиха най-важния герой в Game of Thrones

"Трябва да бъдете абсолютно сигурни, когато вземате куче, дали ще се справите с тази отговорност. Това не трябва да бъде прищявка, а добре да се осъзнава нуждата от грижи за домашния любимец. Винаги осиновявайте кучета от приюти!", зове актьорът.

Актьорите от "Игра на тронове" с рекордни възнаграждения

Според PETA /Хора за етично отношение към животните/ откакто "Игра на тронове" дебютира във Великобритания през 2011 година, в приютите за кучета е бил регистриран ръст от 700 процента на изоставените хъскита.
БТА