Жизел Бюндхен е най-високоплатената манекенка
Жизел Бюндхен е най-високоплатената манекенка / снимка: Gulliver/Getty Images

Бразилската красавица Жизел Бюндхен за седми пореден път е обявена за най-високоплатената манекенка на планетата с 42 милиона долара, заработени за последната година. 33-годишната Бюндхен активно си сътрудничи с водещи световни марки като продуктите за коса на "Пантен" и тези за устна грижа на "Орал-Би".

На второ място в списъка с най-богатите модели според американското списание Форбс е австралийската й колежка Миранда Кер. Съпругата на Орландо Блум е спечелила за една година 7,2 милиона долара благодарение на договора й като лице на австралийската авиокомпания "Qantas", както и модната марка "Манго". Също така 30-годишната манекенка има собствена линия продукти за грижа за кожата, наречена "Kora", пише БГНЕС.

Трета в класацията е бразилката Адриана Лима, която е натрупала 6 милиона долара благодарение на добре познатата марка за дамско бельо "Виктория Сикрет". След нея се нарежда 39-годишната британка Кейт Мос с богатството й от 5,7 милиона долара за 12 месеца работа. Блондинката е подписала дългогодишен договор със списание "Вог". Мос е и лице на марките "Версаче" и "Римел".

Догодина се очаква и вълнуващият подарък, който самата Кейт си е направила за 40-тия си рожден ден. Тя ще се появи на корицата на известното еротично списание "Плейбой".