Жена изпра печеливш билет с огромна сума от лотарията
Жена изпра печеливш билет с огромна сума от лотарията / Thinkstock/Getty Images

Жителка на английския град Уустър по небрежност изпра късмета си, който й носеше печалба от 33 млн. паунда (над 43,4 млн евро), съобщи вестник „Уустър нюз".

Жената, чието име не се споменава, твърди, че открила билета в джоба на вече изпраните дънки. Тя се опитала да го изсуши със сешоара си. На него ясно се виждали щастливите числа - 26, 27, 46, 47, 52 и 58. Виждала се и годината на тиража - 2016. Но липсвали датата, серийният номер и баркодът, разказва ТАСС, позовавайки се на градското издание.

Двама късметлии си поделиха рекорден джакпот във Великобритания

Жената хукнала към вестникарската будка, където купила билета. Но нейният собственик й отказал и заявил, че не може да потвърди покупката само чрез сканиране на билета, което при липсата на баркода изначално е невъзможно.

Тогава жената се свързала с лотарийната компания Camelot ("Камелот"). Там я посъветвали в писмен вид да изложи случката и да изпрати писмото и повредената печалба, което тя направила. Сега тя чака отговор.

Джакпотът на въпросния тираж бе малко над 87 млн. евро, но тази сума трябваше да се подели на две, защото печелившата комбинация се оказа в два билета. Първи за своята победа обявиха 54-годишните съпрузи Мартинс. Вторият победител не се обаждаше и компанията Camelot съобщи, че притежателят му има време до 7 юли да се появи с печелившия билет. Неизвестният победител се оказа жената от Уустър, която ще трябва да изчака решението за билета й.