Затворници от Милано обслужват приеми и банкети
Затворници от Милано обслужват приеми и банкети / netinfo

Изтърпяващи присъдите си в затвора „Болате“ до Милано италианци основаха сдружение за кетъринг „А Бе Це умения на масата“. Според списание „Панорама“ то предлага безупречно качество в храната, напитките и обслужването.

Използват се само порцеланови чинии и изискани прибори. Хранителните продукти също са висококачествени. Обслужването пък се извършва само от сервитьори с бели сака и ръкавици.

Сдружението на затворниците обслужва заведения и приеми на високо ниво. Сред клиентите му са от област Ломбардия и провинция Милано до „Ротари Клуб“ в Болате и Апелативният съд в Милано, пише БГНЕС, като се позовава на „ПронтоСофия”.

Услугите на затворниците обаче са търсени и от частни клиенти за организирането на коктейли, приеми, сватбени тържества, кръщенета и рождени дни. Инициативата се родила преди две години благодарение на идеята на затворници с богат опит в сферата на кетъринга.

Тя била подкрепена от директорката на затвора Лучия Кастелано и била финансирана с фондове, предназначени за социалното интегриране на затворниците, пише „Панорама“.

„В момента сме в състояние да организираме банкети за 250 души (100 седящи и 150 прави), поясни Силвия Полери, възпитателка и президент на сдружението. Членовете му готвят и за част от съкилийниците си. Освен това те приготвят и пици по поръчка за вътрешни и външни клиенти. В бъдеще предвиждат и отварянето на ресторант „Кашина Белария“.