Бил и Мелинда Гейтс обявиха, че се разделят преди по-малко от месец. Преди това пък стана ясно, че Дженифър Лопес и Алекс Родригес за решили да останат само приятели и са разтрогнали брака си. По-рано тази година разбрахме, че Ким Кардашиян и и Кание Уест също се разделят. 

11 звездни двойки, чиято раздяла ни изненада (СНИМКИ)

Това са само част от звездните раздели, които белязаха тази година. Но винаги всяка една раздяла предизвиква голям интерес у хората онлайн. Имената на разделящите се стават viral много бързо, а хората започват да се чудят какво точно се е объркало. Едни от най-четените статии пък са хронологиите на връзките на разделените, както и спекулации на "близки" до двамата, пише каналът "Опасни връзки" във vbox7. Защо това ни е толкова интересно?
Реакцията на хората е абсолютно нормална и естествена, твърди професор Сюзън Уайт от Университета в Илинойс. Тя е професионален терапевт и дори обучава бъдещи терапевти.

"Звездните двойки са използвани в популярната култура като модели за нашите лични връзки, затова често ги издигаме на пиедестал", обяснява тя. Подобно на филмите, тези двойки са нещо като "спасение" - върху тях проектираме нереалистичните си очаквания и стремежи, какъвто бе случаят с Брад Пит и Дженифър Анистън, за чиято раздяла се пише все още. Дори се заговори за потенциалното събиране на актьорите.

Брад Пит и Дженифър Анистън
Gulliver/Getty Images

"В нашите представи те са много повече от това, което всъщност са. На нас ни е нужно да си ги представяме така. Всички имаме нужда да вярваме, че се случват магически неща", отбелязва тя.

Интересът и разочарованието от тези раздели идва и от факта, че те са неочаквани. "Ние не губим бавно идеалния образ на връзката им, всичко се случва изведнъж", обяснява още тя.

И още:

ГАЛЕРИЯ: 10 звездни раздели след изневери


17-те най-грозни развода в света на шоубизнеса (СНИМКИ)

20 от най-кратките звездни бракове в историята (СНИМКИ)

Изпепеляваща любов, развод и приятелство? Възможно е! (СНИМКИ)

Край на още една холивудска любов: Дженифър и Джъстин през годините (СНИМКИ)