Защо девойките пищят, когато видят знаменитост
Защо девойките пищят, когато видят знаменитост / снимка: Impact Press Group, архив

Това наистина е тема, която заслужава да бъде изследвана, защото немалко хора се питат защо фенките на Джъстин Бийбър или на групата One direction започват да плачат и да вият, когато видят своите идоли. Тези звезди не са единствените, които предизвикват крясъци.

При всяка такава среща, дори от голямо разстояние, тийнейджърките изразяват възторга си с високи децибели и носни кърпи, мокри за изцеждане. Заслужава си труда да се замисли човек за физиологическите аспекти на това поведение, което е повсеместно.

Според журналистката от в. "Гардиън" Дебора Ор писъците са признак за полова незрялост. Тъй като момичетата не могат да изразят желанието си към някой реален човек, те го насочват към някой, стоящ далеч от тях.

Недостъпността на този обект неизбежно води до разочарование, което се изразява в писъци. Груповият манталитет засилва тази реакция, предава БГНЕС.

Журналистката твърди, че в изследването си се е опирала на психологически проучвания, но не споменава никое от тях и се подиграва с коментарите, че този възторг е начин да се освободи напрежението от многото адреналин.