/ Gulliver/Getty Images
Нужда от спешна медицинска помощ и механичен проблем оставиха пътниците в полет на „Юнайтед еърлайнс“ за повече от 16 часа на заледеното трасе на канадско летище в едва затопления интериор на самолета, съобщава Си Би Ес.

Полет 179 излита късно в събота от Нюарк, Ню Джърси, на път за Хонконг с около 250 пътници. Когато се оказва, че пътник има нужда от спешна медицинска помощ, самолетът извършва аварийно кацане на летище Гуз Бей в провинция Нюфаундленд и Лабрадор, на източното крайбрежие на Канада.

Пътник е свален от самолет заради надпис "терорист...на женски сърца"

След като медиците евакуират пътника и го отвеждат в болница, се оказва, че самолетът не е в състояние да излети - крайно студените температури (минус 30 градуса по Целзий) са причинили замръзване на вратата. Без дежурни летищни служители през нощта пътниците са били принудени да останат на борда, треперейки под тънките одеяла, раздадени от стюардесите.

Спор между пилотите заради храна за малко да свали иракски самолет

След откъслечна комуникация малко повече от 10 часа след изпитанието, властите най-накрая пристигнали с доставки от верига за бързо хранене. Самолетът за замяна пристига едва след 16-часово чакане, съобщават пътниците.

Мъж изпусна самолета си и го гони по пистата

Голяма част от Източна Канада, както и североизтокът на САЩ се намират в моментен леден ад, с обилни снеговалежи, довели до десетки отмени полети.
БГНЕС