/ iStock/Getty Images
От събота Меркурий става ретрограден. Това е първият от трите периода за 2021 г. и ще продължи до 21 февруари. Меркурий ще бъде ретрограден между 30 май и 28 юни, както и между 27 септември и 18 октомври.

Три пъти ретрограден Меркурий през новата година

През тези интервали от време зодиакалните знаци ще срещнат проблеми в общуването, общо неразположение, ще бъдат нерешителни и ще се изправят пред напрежение в отношенията си, пише edna.bg.

Ретроградният Меркурий е прекрасно време за всеки от нас да преоцени своите избори, стремежи и път в живота. Трудностите, които могат да възникнат, са свързани с комуникацията и особено с търговията – може да има закъснения, неясноти, недоразумения, неправилно тълкуване на думи, необходимост от ремонт. Именно това ни принуждава да бъдем по-внимателни, по-присъстващи в живота си, по-внимателни с това, което казваме и правим.

През първия етап ретроградният Меркурий започва във Водолей и завършва в Риби и ни насочва към необходимостта да обърнем повече внимание на това, което нашите възрастни роднини имат да ни кажат. Време е да се включите в общността (символизирана от Водолея) и да помислите върху духовните послания (представени от Рибите), които вероятно сте пропуснали преди.

Ако сте под знака Дева, Близнаци, Рак или Лъв и изглежда, че всичко върви с главата надолу, има обяснение за неволите ви. За съжаление, до края на месеца не можете да направите нищо, така че не правете големи планове и оставете нещата да се развият.

Лъвовете, Водолеите, Телците и Скорпионите, родени през последните три дни от зодиакалните си знаци, ще усетят изцяло влиянието на ретроградния Меркурий. Този аспект на планетата може да ни помогне да разберем детайлите на всяка житейска ситуация, да разкрием лъжи и несправедливи въпроси. Този период на ретроградния Меркурий ни помага да се поправим, когато реагираме на ситуации без да мислим. Това е момент на яснота и откровеност за всички.
edna.bg