След като все повече мъже проявяват интерес към подмладяването, лекарите вече се замислят за специфични мачовски процедури.
След като все повече мъже проявяват интерес към подмладяването, лекарите вече се замислят за специфични мачовски процедури. / Thinkstock/Getty Images
Все повече мъже стават привърженици на изглаждащия бръчките ботокс, за да преодолеят ширещата се възрастова дискриминация в службата, съобщи в. "Дейли мейл".

10 неща, които мъжете искат, но не правят, за да не ги нарочат за "женчовци"

Броят на ботоксовите инжекции се е увеличил с 9,9 процента общо за мъжете и жените миналата година, показа изследване на Американското дружество на естетичните хирурзи. До ботулиновия токсин са прибегнали 453 281 мъже.

Пластичинте хирурзи все по-често работят с мъже. Като мотивация господата най-често посочват, че искат да останат конкурентноспособни в службата. Те се надяват, че по-младежкият вид ще им помогне да запазят работата си по-дълго.

Тайната на мъжката привлекателност

Някои се вдъхновяват и от примери в социалните медии. Други следват примера на жена си или искат да изглеждат на ниво до много по-младата си приятелка.
След като все повече мъже проявяват интерес към подмладяването, лекарите вече се замислят за специфични мачовски процедури.

Повечето мъже, които си слагат ботокс, са с високи доходи и работят в сферата на изкуствата, модата, правото, бизнеса.

Още за мъжете:

Шест мъжки тайни, които всяка жена трябва да знае

Плачат ли повече съвременните мъже?


И мъжете имат месечен цикъл, подобен на менструацията

Мъжете са по-склонни към нарцисизъм
 
БТА