Какво да правим, ако любовта изненадващо се появи на работното ни място? Да се влюбиш в колега понякога е неизбежно и е напълно нормално. С колегите си ние прекарваме по-голяма част от ежедневието си, опознаваме се добре, виждаме силните и слабите им страни, често ставаме и приятели, а понякога се влюбваме. Психологът и семеен терапевт Наталия Кобилкина съветва как да действаме, ако изпаднем в такава деликатна ситуация:

В някои компании връзката между служителите е забранена и се налага да се пази в тайна. Това обаче може да разпали страстта още повече.

Офисът (не) е място за любовни истории

Когато сърцето ви трепва при вида на определен човек, тогава не бива да ви спират подобни предразсъдъци и забрани. Много щастливи връзки са започнали в офиса, защото хората са се опознали и са се уверили, че са един за друг.

влюбени
iStock/Getty Images

„Бъдете смели! Може да ви откажат, но направете крачката, защото животът е риск“, съветва Наталия. Не трябва да чакате с години да признаете, че харесвате някого в работата си. Кажете или покажете на човека, че го харесвате. Бележки, флирт, покана - не се притеснявайте.

Ако сте мъж - бъдете галантен и любезен. Малките жестове ще са ви от полза - подайте ръка, почерпете с кафе, отворете вратата.

флирт
iStock/Getty Images

Ако сте дама - ходете винаги на работа крaсива и секси. Кокетна рокля грим, бижута - това е необходим арсенал на всяка жена. Не забравяйте яркото червило. Независимо какво работите, можете да сте красиви и женствени и мъжете винаги го забелязват.

Според семейния терапевт на брачния пазар най-много се котират добротата, честността, чувството за хумор, способност да бъдете гъвкави в много ситуации. Тогава винаги ще имате симпатиите на другия пол.

флирт
iStock/Getty Images


И още:

За омъжените жени е полезно да се влюбват в колегите си

Влюбени двойки разкриват тайните си за щастлива връзка

Лошата страна на флирта на работното място

Как флиртуват мъжете от различните зодии? (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук