Шестдесет на сто от участниците в допитването са признали, че са имали връзка с колега.
Шестдесет на сто от участниците в допитването са признали, че са имали връзка с колега. / Thinkstock/Getty Images
Над половината от офис служителите във Великобритания са флиртували на работното си място, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено сред 2000 души по поръчка на правната фирма "Слейтър и Гордън".

Шестдесет на сто от участниците в допитването са признали, че са имали връзка с колега. Над една трета от тях (35 процента) са споделили, че офис забежката им е завършила зле.

Офисът (не) е място за любовни истории

Над 70 процента от анкетираните служители са споделили, че връзката на работното място се е отразила негативно върху кариерата им. Седемнадесет процента са съобщили, че любовните отношения в офиса са им стрували работата.

Едва ли е изненада за някого, че връзките на работното място са обичайно явление
Едва ли е изненада за някого, че връзките на работното място са обичайно явление Thinkstock/Getty Images

"Едва ли е изненада за някого, че връзките на работното място са обичайно явление. Прави впечатление обаче, че те са оказали негативен ефект върху кариерата на голям брой служители. Оказва се, че най-потърпевши са по-младите партньори, които обикновено са жени. Резултатите от проучването показват, че представителките на нежния пол се сблъскват с по-лошо отношение, когато връзката в офиса приключи зле. В тези случаи жените по-често се разминават с повишение, биват пренебрегвани и нерядко са принуждавани да напуснат работа", казва Хариет Баутуел от фирмата "Слейтър и Гордън".

Още за любовните отношения на работното място:

Най-предпочитаните места за секс в офиса

Забраниха секса и алкохола в офиса на американска компания


Сексът подобрява производителността на труда
БТА