/ Istock
Трудните песни могат да представляват различно предизвикателство за различните певци.

Някои от тях изискват специфични технически умения, докато при други е важно чисто емоционалното представяне. Когато става въпрос за вокални изпълнения, се вземат предвид елементи като вокален диапазон, височина, сила и контрол на дишането.

Празнуваме Световния ден на музиката, поезията, възрастните хора и още…

Сред милионите трудни песни по-долу следва кратък подбор на тези, които обикновено се определят като най-трудни за пеене.

'Un-Break My Heart' на Тони Бракстън

Тази R&B мелодия от 1996 г. започва с нисък звуков регистър. След това Бракстън изпълнява мощни, но контролирани вокали, които предават много емоции.

„Imagine“ на Ариана Гранде

В тази песен времето е всичко, както и пеенето в такт. Да не говорим за звуците, които Гранде издава в края на песента. Това е чудесен пример за по-модерна поп песен, която е наистина трудна за пеене.

'Don't Rain on My Parade' на Барбра Стрейзънд

Тази енергична песен от мюзикъла „Funny Girl“ е много трудна за изпълнение. Тя изисква голям контрол на дишането и прецизна интонация.

'Go the Distance' на Майкъл Болтън

Тази песен на Дисни е свързана с представянето и предаването на емоционална дълбочина.

'Hurt' на Кристина Агилера

щКристина Агилера просто трябва да бъде спомената. Певицата е известна с впечатляващия си диапазон и вокални способности. 'Hurt' може и да не е най-големият ѝ хит, но вероятно е най-трудната ѝ песен за изпълнение.

„Crawling“ на Linkin Park

Мелодичните, песъчливи и мощни вокали на Честър Бенингтън превръщат „Crawling“ в един от най-големите хитове на Linkin Park, но и в една от най-трудните за изпълнение песни.

'Love On Top' на Бионсе

Редица песни на Бионсе биха могли да попаднат в този списък, но с многобройните промени в тоналността и широкия вокален диапазон „Love On Top“ е може би най-предизвикателната.

„Livin' on a Prayer“ на Bon Jovi

Тази любима песен на караокето е чудесна за пеене, но е много трудна за изпълнение. И ако смятате, че припевът е труден, опитайте да уцелите нотите след смяната на тоналността.

'Hello' на Адел

Адел е една от най-успешните певици в света. Тя умее да предава емоции по уникален и затрогващ начин. „Hello“ е може би най-добрият пример за това.

„Total Eclipse of the Heart “ на Бони Тайлър

Оперната енергийна балада на уелската певица започва бавно и се превръща в необуздан звяр. Дрезгавите, мощни вокали на Бони Тайлър отвеждат песента до места, до които много изпълнители не могат да достигнат.

'Earth Song' на Майкъл Джексън

Майкъл Джексън има някои уникални вокални линии, много от които са трудни за изпълнение. „Earth Song“ - особено припевът - е една от най-трудните.

'Bridge over Troubled Water' на Simon & Garfunkel

Не е лесно да се пее тиха и емоционална песен като тази. 'Bridge over Troubled Water' е красива и трудна за изпълнение мелодия. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС