Виктория Георгиева
Виктория Георгиева / Eurovision Bulgaria 2020
Българският представител на Евровизия 2020, Виктория Георгиева - VICTORIA, работи усилено върху своите потенциални песни за Евровизия. През януари в София и Лондон се проведоха музикални лагери с български и международни композитори, където певицата взе дейно участие като автор на музика и текст.

В специалното организираните събития за писане на песни за Евровизия, Виктория работи с доказани музикални продуценти от България и Европа. Сред тях са автори, писали за имена като Никол Шерцингер, Sigala и Lost Frequencies, а други имат широк опит с участия в конкурса. Основната задача пред всички творци бе да създадат заедно песни, които да успеят да се впишат в артистичния профил на Виктория и да впечатляват с модерно звучене.



През май младата певица ще представи България пред близо 200 милионната аудитория на престижния музикален конкурс, който ще се проведе в Ротердам.

Геновева Христова, продуцент на българското участие от страна на Ligna Group споделя: “В момента заедно с партньорите ни от БНТ сме на етап избор на песента, която допълнително да доработим, така че първо и най-вече да пасне на концепцията на Виктория като артист, както и да вдъхнови европейската публика и да покрие завишените критерии на журито.”

Веднага след избора на българската песен за Евровизия 2020 ще започне и работата по заснемането на официалния видеоклип, който ще бъде представена в началото на март. Работи се активно и по избра на режисьор за сценичното представяне, като различни концепции представиха телевизионни професионалисти от Австрия, Великобритания, Швеция, Норвегия и Украйна.

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2020 ще се проведат на 12-и, 14-и и 16-и май и ще бъдат излъчвани пряко по БНТ 1 от 22 часа.