В Лондон се състоя световната премиера на новия Игрите на глада“ (СНИМКИ)
В Лондон се състоя световната премиера на новия Игрите на глада“ (СНИМКИ) / Guliver/Getty Images

Студеното време в Лондон не попречи на феновете да приветстват звездите, преминали по червения килим пред кино "Одеон" на Лестър скуеър за световната премиера на "Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част I", пише в. "Дейли експрес".

Снимки от червения килим на световната премиера на "Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част I" можете да видите тук

"Невероятно е да видиш толкова много почитатели. Някой ми даде да подпиша снимка на шетландско пони. Не знам какво означава това, но искрено ме разсмя", сподели звездата на поредицата, 24-годишната носителка на Оскар Дженифър Лорънс. За световната премиера на филма Лорънс беше заложила на тоалет в бяло, заради който мнозина я оприличиха на ангел. Въпреки студа, актрисата сияеше в асиметрична рокля с дълбоко изрязан гръб и избродирани черни цветя отпред. Видът й допълваха черни обувки на висок ток и искрящ грим.

Холивудската звезда Джулиан Мур, която дебютира като нов персонаж в третия филм от "Игрите на глада", описа Дженифър Лорънс като "много талантлива актриса". Мур сподели също, че за нея е било удоволствие да работи с Лорънс, както и че чете заедно с дъщеря си "невероятните" книги на Сюзан Колинс, по които е заснета филмовата поредица. Джулиан Мур беше избрала прилепнала черна рокля за премиерата на "Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част I".

По червения килим за премиерната прожекция преминаха също актьорите Джош Хъчерсън и Лиам Хемсуърт. Австралиецът Хемсуърт сподели, че Дженифър Лорънс е причината в момента той да е по-щастлив от всякога, защото именно тя му е помогнала много да преодолее разваления си миналата година годеж с певицата и актриса Майли Сайръс.

Елизабет Банкс, която в поредицата играе Ефи Тринкет, също не спести похвалите си за Дженифър Лорънс, споделяйки, че тя е "забавна млада жена" и е удоволствие да се работи с нея. Банкс беше заложила на рокля в пастелни тонове с дълбоко деколте на Ели Сааб.

На световната премиера на "Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част I" присъстваха също британският актьор Сам Клафлин, който сподели, че се радва, че прожекцията се е състояла в родния му град, актьорите Доналд Съдърланд, Стенли Тучи, Джена Малоун, Джефри Райт и режисьорът Франсис Лорънс.

Запитана на пресконференция дали доста по-мрачният трети филм няма да отклони основно младата публика на поредицата "Игрите на глада", Дженифър Лорънс, цитирана от Ройтерс, изрази увереност, че подобно нещо няма да се случи. "Приключението на Катнис Евърдийн продължава. Естествено е историята да е по-мрачна, тъй като вече не опира до избора на участници в игри, а до истинска война. Смятам, че децата ще откликнат като зрели хора, както правеха досега", сподели актрисата.

Филмът "Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част I" излиза на екран на 21 ноември.

Източник: БТА