В индийски град сексът вече е равен на брак
В индийски град сексът вече е равен на брак / sxc.hu

Ако неженена двойка прави секс, партньорите се считат за мъж и жена и трябва да се "разведат", ако не искат да са повече заедно, постанови индийски съд.

Когато двама души, навършили законна възраст от 18 години за жените и 21 години за мъжете, "се впускат в сексуални удоволствия", това трябва да се възприема като "акт на пълно отдаване" и законен брак, постанови съдия от Върховния съд в Мадрас. Съдът допълни, че регистрирането на брака и сватбената церемония са само формалност за спечелването на одобрението на обществото.

След като двама души правят секс, това "се превръща в пълно отдаване с всички последици", включително необходимост от решение за развод, ако те искат да спят с друг човек. Освен това ако някой от двамата партньори иска да регистрира "брака", те трябва да обявят статута си на женени пред Семейния съд, ако са в състояние да предоставят доказателство за сексуални отношения, пише БГНЕС.

След като бъде обявен от съда, партньорът става съпруг или съпруга на другия партньор или партньорка, независимо дали той или тя одобрява това. "Законните права, прилагани спрямо нормално женени двойки, ще се прилагат и за двойки, които са имали установени сексуални отношения", постанови съдът.