/ Thinkstock/Getty Images
Компанията Уолмарт, която се опитва да се превърне в достойна конкуренция на Амазон в доставките по домовете, обяви, че нейните служители не само ще доставят покупките до домовете на клиентите, но и ще ги подреждат в хладилника, предаде Франс прес.

Шефът на „Амазон“ показа макет на лунен апарат, наречен „Блу муун“

Новата услуга, предлагана от Уолмарт, ще се нарича "У дома". Началото й ще бъде поставено тази година в няколко американски града. Така Уолмарт ще се конкурира с услугата на Амазон, наречена "Ключът на Амазон". При тази услуга благодарение на код, който всеки път се променя, служител на Амазон може да влезе в къщата на клиента в негово отсъствие и да остави пакетите, които носи, вместо да чака пред вратата.

„Епъл“ обявява конкурентна услуга на Нетфликс


Сега клиентите на Уолмарт, които ще искат да се възползват от подобна услуга, ще трябва да инсталират електронна система за отваряне на вратата, за да могат доставчиците да влязат и да доставят носеното до кухнята, хладилника, до гаража или до което и да е място в къщата. Служителите, които ще изпълняват тази услуга, ще бъдат оборудвани с камери, които ще заснемат действията им. Кадрите ще могат да се гледат от клиентите на живо или по-късно.
БТА