/ ThinkStock/Getty Images
Колкото и да се опитвате да отслабнете, факт е, че привикването към нов начин на живот за да отслабнете не винаги е толкова лесно. За по-успешно справяне с това, като начало можете да разберете какви са съветите и триковете за прости начини за отслабване без много усилия.

Мийте зъбите си веднага след хранене: Ако сте човек, който яде „между другото“ няколко пъти, особено вечер, това е добър съвет за вас, тъй като миенето на зъбите след хранене може да ви попречи да посегнете към допълнителни калории. Това определено е част от вашата рутина и лесен начин да отслабнете без много усилия.

Нека изглежда така, сякаш в чинията има много повече храна: Никога не подценявайте силата на самоизмамата, когато става въпрос за отслабване.

Според експерти, един от най-лесните начини да се заблудите и да ядете по-малко, е да разпределите храната така, че да изглежда, че в чинията има повече, отколкото всъщност има. Можете да приложите това и когато става въпрос за сладкиши, така че да ги консумирате умерено и все пак да им се наслаждавате.

Направете почивка след изяждане на две трети от храната: Това е изненадващо ефективно и не изисква допълнително време или упражнения. Изяжте първо две трети от храната, след което изчакайте 15 минути, преди да решите дали да изядете останалото. Ако сте гладни след 15 минути, довършете храненето. Ако не сте, ще спестите много калории. Това е наистина прост начин да отслабнете, без да се стараете твърде много.

Прочетете менюто на ресторанта, преди да излезете от дома: Ако няма да ядете у дома, отделете време да разгледате офертите на ресторанта и да решите какво ще ядете, така че когато стигнете до там, да няма нужда да отваряте менюто. Изберете предястие, основно ястие и десерт според вашия диетичен план. По този начин можете лесно да отслабнете и да се насладите на излизането без прекалено много усилия.

Яжте вечерята в чиния за салата: Включете самозаблудата като лесен начин за отслабване, тъй като не изисква твърде много усилия и дава страхотни резултати. Използвайте купа за салата вместо обичайната, защото понякога гледането на пълна купа може да заблуди ума и да създаде усещане за ситост много по-рано.

Бъдете мотивирани: Ще можете да отслабнете само ако целта ви е сериозна и устойчива. Нека мотивацията е по-дълбока за дългосрочна промяна. Това е още един лесен начин да отслабнете, без да се стараете много - просто трябва да го искате. 
БГНЕС